Hotell i Östersund

Hotell i Östersund

Östersund ligger i Jämtlands län och är en stad som marknadsförs som ”Vinterstaden”. Denna stad har nämligen långa anor när det kommer till vintersporter och Östersund har flera gånger genom åren anordnat världsmästerskap i skidskytte, skidorientering och skridskolöpning. De har även anordnat svenska mästerskap i skotercross och skidlöpning. Östersund kan även stoltsera med ett nationellt vintersportscentrum. Vinterparken i Östersund är en populär mötesplats under både höst, vinter och vår. Det finns en borg av snö uppbyggd för barnen, skridskobana och grillplatser. När ni tröttnat på vinterlekar så kan ni bege er till Storsjöbadet. Det är Östersunds stora äventyrsbad. Roa er i timmar med vattenrutschkanor, en vattenpist och en klättervägg.

Östersund passar utmärkt att åka till för att roa sig med diverse vinteraktiviteter. Det finns flera billiga hotell i Östersund som passar alla typer av plånböcker. Utöver vinteraktiviter så kan denna stad bjuda på andra saker att göra och se. Bland annat så kommer Östersund i september 2016 stå värd för Unesco Creative Cities Network årskonferens. Det förväntas komma deltagare från mer än hundra internationella städer. Detta kommer att bli en unik konferens som dessutom sammankopplas med en internationell forskarkonferens i hållbar regional utveckling. Inte nog med det! I samband med konferensen så kommer hela regionen att ha gastronomi- och kulturarrangemang som är öppet för både besökare och invånare.

I Östersund finns det ett museum som är väl värt ett besök. Jamtli museum heter det och det är fritt inträde. Andra sevärdheter du inte bör missa i denna stad är Frösö Zoo & Nöjespark, Östersunds rådhus som för övrigt är den byggnad som främst förknippas med Östersund. Missa inte heller ett besök i Stora Kyrkan. Även Frösö har en vacker kyrka som nyligen firade 800 år. När ni befinner er på Frösö så kan ni även passa på att besöka Världens nordligaste runsten. Denna kallas för Frösöstenen. Den uppfördes någon gång under mitten av 1000-talet.

Oavsett om du bokar hotell för en natt eller flera så finns det flera alternativ att välja mellan. Sommartid kan det vara trevligt att bo över på Östersund camping. Vill ni bo nära Frösö Zoo & Nöjespark finns det bland annat Hotel Zäta och Hotell Älgen att välja mellan. Om ni väljer att flyga till Östersund så landar ni på Åre Östersund Airport, som ligger 11 kilometer utanför staden. Det finns flera hotell nära flygplatsen om ni föredrar detta.