Hotell i Kiruna

Hotell i Kiruna

Kiruna, en stor stad med lappländska mått mätt, ligger i de allra nordligaste delarna av landet. Staden, som bland annat är känd för sin gruvindustri, är hem åt strax över 18 000 invånare.

Här samlas mängder av friluftsmänniskor för att njuta av de vackra landskapen som omger staden. Vissa kanske väljer att spana efter norrskenet, medan andra besöker gruvan för att få en inblick i arbetet. Många som är på besök i staden passar också på att ta en titt på Kiruna kyrka som är omtalad runtom i världen.

Andra väljer att spana efter älgar i skogarna – något som sannolikt gör många turister sugna på att ta jägarexamen när de kommit hem från resan.

Bland hotellen i staden kan bland annat Scandic Ferrum nämnas. Hotellet är centralt beläget med blott tio minuters promenad från tågstationen. Något som lockar många turister hit är den vackra utsikten över Kebnekaise som kan ses från hotellbyggnaden.

Ett annat omtyckt hotell är Hotell Kebne som ligger 1.8 kilometer ifrån tågstationen. Här avnjuter gäster både bastu och solarium gratis. Hotellet, som har 54 rum, ligger ungefär 3 km från Kiruna golfklubb. Perfekt för den som vill fördriva tiden med något annat mellan sevärdheterna alltså.

Hotel Arctic Eden är ett annat hotell som är populärt bland turisterna. Även det här hotellet, precis som Scandic Ferrum, ligger tio minuters promenad från tågstationen. Precis som de ovanstående hotellen kan gästerna här använda sig av gratis wi-fi. På rummen finns också en DVD-spelare och badrum med golvvärme och massagedusch.

Här finns också ett modernt, fullt utrustat gym och en bastu. Planerar man att använda sig av gymmet och vill få ut mer av sin träning, finns det tips på olika bloggar som kan vara bra att läsa. Personalen hjälper gladeligen till med att ordna med turer med hundspann, norrskensspaning och andra aktiviteter.