Hotell i Umeå

Hotell i Umeå

Ska du besöka Umeå, vare sig det är för naturupplevelser eller för att ta del av det rika kulturutbudet, så är det en bra idé att boka sitt boende innan man åker då det är en otroligt populär turiststad. I Umeå kan du välja att bo på allt från campingar, med husvagn, tält eller stuga, till vandrarhem eller hotell. Du kan alltid välja att boka hotell i Umeå via någon bokningssida på internet eller så väljer du att kontakta hotellet och boka direkt.

I Umeå finner du givetvis kända hotellkedjor som Scandic, Elite och Best Western samt många mindre hotell som kan erbjuda en trivsam atmosfär. Att hitta hotell i Umeå i olika prisklasser är ganska lätt och man kan hitta boende som passar både små och stora plånböcker.

Bo i ett gammalt fängelse kan låta lite instängt men det är det sista det är. Det gamla fängelset i Umeå har blivit ombyggt och har enkelrum, dubbelrum och fyrbäddsrum. Ett spännande alternativ med närhet till de tama älgarna i älgparken, universitetet och sjukhuset inte allt för långt från centrum. Med anledning av rummens storlekar har man valt att ha gemensamma duschar och toaletter i korridorerna och hotellet har en stjärna men har i enkäter från de som bott där fått ett omdöme som skulle motsvara 4.

Vill du bo mer centralt i Umeå så finner du mitt i staden både bra och trevliga hotell i olika prisklasser. Best Western, Clarion och Aveny är klassiska hotell som ser ut och känns som hotell brukar göra med de bekvämligheter man är van vid. Stora Hotellet inger en känsla av historia och med sin tunga stenfasad är det en vacker vy som möter en. När man kommer in är det som att möta en del av historian, ett gammaldags hotell med modern standard. U&ME Hotell är ett modernt, vackert och prisvärt hotell där man sköter incheckningen och utcheckningen själv via en terminal. U&ME har en fitnessanläggning som är tillgänglig dygnet runt. Samtliga hotell är 3 eller 4-stjärniga och har en bra och hög standard.

Då Umeå är en välplanerad stad som är lätt att ta sig fram i så är man inte lika styrd i sitt val av boende beroende på vad man tänkt hitta på under sin vistelse i staden. Oavsett om du är i Umeå för att gå på konserter, bada, vandra eller shoppa så har samtliga hotell ett strategiskt läge.