Hotell Laponia

Hotell Laponia

Att Hotell Laponia ligger i Lappland är inte svårt att gissa med det namn som hotellet valt. Det är inte bara namnet som avslöjar var i landet detta hotell ligger utan detta speglar sig även mycket tydligt i vilka speciella aktiveter som de erbjuder sina besökare.

Aktiviteter

Även om Lappland är vackert och värt att besöka både sommar och vinter är det just vintermånaderna som bjuder på de mest exklusiva aktiviteterna. En aktivitet som näst intill är ett måste för besökarna är Safety on Ice. Det är just för att uppleva detta äventyr som många väljer att åka hit.

Tänk halkbana – men betydligt större, häftigare och snabbare. Bilkörning på is i 4 timmar inklusive teori och instruktioner. Allt för att bli en bättre vinterförare – eller för att det är extremt roligt.

Andra aktiviteter vintertid är hundspanntur, Lapplandsolympiad, Fackelvandring och Skotersafari. På sommar bjuder hotellet på aktiviteter som exempelvis Fiske, Gocart, Linbana och Provsmakning

Hotellet

Hotellet har sex olika rumskategorier. Oavsett vilket rum som väljs ingår samma service. Det som skiljer är därmed enbart rummens storlek och vad som finns på rummen. Det går alltid att boka till spapaket även om entré till spaavdelningen ingår i priset. Det som kan läggas till är olika behandlingar.

Det minsta (Standard Limited Room) har en säng på 80-90cm, TV, Telefon, Hårtork och Vattenkokare samt Wi-Fi. Går man upp ett steg (Premium Single Room) är enbart skillnaden att rummet är något större.

Det blir däremot större skillnad när man kommer upp till sviterna. Laponia Family Suite passar perfekt för den mindre familjen. Här finns två sängar samt en bäddbar soffa. Utöver det ett litet kök där möjilghet finns att laga enklare måltider.

Den bästa sviten heter Top Suite. Det är inte bara för att den är bäst utan för att den även ligger på ”toppen”. Högst upp i byggnaden ligger sviten som därmed bjuder på en fantastisk utsikt över Arvidsjaur. På 50kvm känner man sig minst sagt hemma. Inte minst tack vare egen bastu.

Paketlösningar

Vill ni ha en spaweekend på hotellet? Planerar ni bröllop här? Eller finns tankarna på att spela golf under vistelsen? Se då på hotellets paketlösningar. Här finns ett flertal paket som innehåller allt från boende och mat till entrébiljetter och annat som kan behövas för en komplett helg. Välkommen till Laponia Hotell !